Prekladané mäso

/ 21.11.2012
Prekladané mäso
Prekladané mäso
Čas prípravy
45minút

Ingrediencie

500g mletého bravčového mäsa
3 rohlíky
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
mleté čierne korenie
soľ
majoránka
mletá červená paprika
7 veľkých zemiakov

Postup prípravy

Rohlíky si namočíme do vody a vyžmíkame ich. Vyžmíkané rohlíky dáme do misky, pridáme mleté mäso, prelisovaný cesnak, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, mletú červenú papriku a poriadne premiešame. Zemiaky spolu so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na kolieska. Každý plátok zemiaku si posolíme. Zapekaciu misku si trošku vymastíme a striedavo ukladáme zemiak a rovnako veľký plátok mletého mäsa. Takýmto prekladaním zaplníme celú misu. Zapekaciu misu zakryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút. Potom to vyberieme a skúsime či sú zemiaky mäkké. Potom ešte na chvíľu dáme dopiecť do rúry aby to bolo zlatisté.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail