Ingrediencie
Postup prípravy
Do 500 ml mlieka pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z 1/2 citróna a z 1 pomaranča, vanilkový struk a cukor. Z druhej polovice citróna zrežeme vonkajšiu kôru a necháme zohriať spolu s mliekom. Po zohriatí pridáme 300g ryže a varíme za občasného miešania asi 30 min. Z vajec si pripravíme sneh z bielkov, zatiaľ čo žĺtka rozmiešame so 4 lyžicami pomarančového likéru. Ako prvé primiešame do ryže vyšľahané žĺtka a následne za pomalého miešania aj sneh z bielkov. Do takto vytvorenej masy si nakrájame 1/2 pomarančovej dužiny a nasekáme 1 hrnček hrozienok. Výslednú hmotu si do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie a pečieme 1 hodinu pri 180°C. Po vytiahnutí z rúry polejeme šťavou z polovice pomaranča. Podávame so šľahačkou, alebo s kyslou smotanou.