Ingrediencie
Postup prípravy
Ryžu si uvaríme do polomäkka. V miske si zmiešame uvarenú ryžu, mleté mäso, na drobno nakrájané údené mäso, vajce, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, prelisovaný cesnak a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme chvíľu odležať. Kapustné listy si obaríme vriacou vodou aby zmäkli. Do zmäknutých kapustnách listov balíme mäso s ryžou. Urobíme si 12 kapustných balíčkov. Na dno hrnca dáme 1/3 kyslej kapusty, na to poukladáme 6 kapustných balíčkov, na balíčky dáme 2/3 kyslej kapusty, na to zvyšných 6 kapustných balíčkov a na vrch poslednú 3/3 kyslej kapusty. Vrch posypeme mletou červenou paprikou, zalejeme vodou tak aby boli takartky zakryté a necháme variť až kým kapusta úplne nezmäkne to je asi takú hodinu. Hotové takartky môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo bez chleba.