Plnený baklažán

/ 04.07.2012
Plnený baklažán
Plnený baklažán
Čas prípravy
25minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

2 baklažány
400 g mletého bravčového mäsa/prípadne kuracieho/
2 žĺtka
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
2 polievkové lyžice hladkej múky
150 g strúhaného syru

Postup prípravy

Baklažán prekrojíme pozdĺžne,vydlabeme,osolíme.
Mäso zmiešame zo žĺtkami,pretlačeným cesnakom,na drobno nakrájanou cibuľou,mletým čierným korením,grilovacím korením,soľou a hladkou múkou.
Zmes necháme postáť asi 10 minút a potom ňou naplníme vydlabané baklažány.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.Tesne pre vybraním z rúry povrch posypeme nastúhaným syrom a dopečieme do zlatista.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail