Plnené šampiňóny mäsovou zmäsou

/ 02.04.2012
Plnené šampiňóny mäsovou zmäsou
Plnené šampiňóny mäsovou zmäsou
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

6 veľkých šampiňónov
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica masla
200g slaniny
100g kuracej pečienky
soľ
korenie štyroch farieb

Postup prípravy

Šampiňóny si očistíme a odstopkujeme. Stonky zo šampiňónov, cibuľu, pečienky a slaninu si nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme rozohriať maslo a pridáme cibuľu. Cibuľu opekáme kým nezačne chytať farbu, potom pridáme slaninu a poriadne opečieme. Keď máme cibuľu so slaninou opečenú pridáme pečienky a stonky. Všetko spolu opečieme, pridáme ešte korenie a soľ a poriadne spolu premiešame. Keď máme zmes hotovú tak si na plech poukladáme hlavičky šampiňónov. Na každú hlavičku si dáme kúsok masla a naplníme ju zmäsou. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, vložíme do nej plech so šampiňónmi a pečieme 20 minút. Keď sú šampiňóny upečené môžme ich podávať s pečenou zeleninou alebo prílohou podľa vlastnej chuti.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail