Ingrediencie
Postup prípravy
Z vlažnej vody, cukru, droždia a 1 lyžičky múky si spravíme kvások. Do misky si nasypeme múku, pridáme soľ, 2 lyžice olivového oleja a kvások. Všetko spolu poriadne premiešame, ak je potrebné prisypeme ešte trochu múky aby sa nám cesto nelepilo. Cesto zakryjeme utierkou a necháme 15 minút vykysnúť. Zatiaľ si dáme do mažiara nasekané bylinky, prelisovaný cesnak, celé korenie a hrubozrnnú soľ. Všetko poriadne roztlačíme, nakoniec pridáme asi 50ml olivového oleja a poriadne premiešame. Vykysnuté cesto si dáme na plech kde sme položili papier na pečenie. Vytvarujeme ho asi na hrúbku 0,5cm. Hotové cesto potrieme polovicou zmesi z byliniek a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 10 minút. Po 10 minútach pizzu vyberieme, potrieme zvyškom zmesi z byliniek a posypeme parmezánom. Vložíme ešte do rúry na 5 minút. Hotovú pizzu rozkrájame na tyčinky a podávame s omáčkami.