Pilaf s ryžou

/ 10.07.2012
Pilaf s ryžou
Pilaf s ryžou
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

250 g kuracích pŕs
150 g ryže
50 g žltej papriky
50 g červenej papriky
30 g cibule
3 strúčiky cesnaku
20 g hrozienok
10 g píniových orieškov
mleté čierne korenie
soľ
olej
kurkuma
vývar
petržlenová vňatka

Postup prípravy

Kuracie prsia umyjeme,nakrájame na menšie rezance,osolíme,okoreníme a necháme ich odstáť asi 15 minút.
Cesnak,cibuľu,zelenú a červenú papriku nakrájame na malé kúsky.
Spolu s odležaným mäsom všetky suroviny prudko opečieme na horúcom oleji.
Pridáme umytú ryžu,premiešame a krátko opečieme.
Vo vývare rozmiešame kurkumu a zalejeme ňou zmes,necháme dusiť.
Asi v polovici dusenia pridáme hrozienka a píniové oriešky a dusíme do mäkka.
Nakoniec pilaf ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťkou.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Varenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail