Perník

/ 31.05.2012
Perník
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

400 g hladkej múky
300 g práškového cukru
1 malá lyžička sódy bikarbóny
1 balíček škoricového cukru
2 polievkové lyžice kakaa
1/2 l vlažného mlieka
3 ks vajíčka
1 dcl oleja
1 balíček perníkového prášku do pečiva
marhulový lekvár /na potretie perníka/
čokoláda /na povrch perníka/

Postup prípravy

Plech si vymastíme a vysypeme múkou.Múku preosejeme a zmiešame s práškovým cukrom,sódou bikarbónou,škoricovým cukrom,kakaom,perníkovým práškom do pečiva.Pridáme vlažne mlieko,vajíčka a olej.Všetko spolu dobre vypracujeme.Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút.Či je cesto dobre upečené možne vyskúšať špajdlou.Ak sa na špajdlu nelepí cesto tak je dobre prepečené.
Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým lekvárom a posypeme postrúhanou čokoládou.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail