Ingrediencie
Postup prípravy
V miske si zmiešame najprv suché ingrediencie (múku, cukor, kakao, jedlú sódu a perníkové korenie). Potom k tomu pridáme med, vajcia, rozpustené maslo a poriadne rukou vypracujeme mäkké a nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť aspoň cez noc. Hotové cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske, hrúbka by mala byť asi 5mm. Z vyvaľkaného cesta si povykrajujeme perníčky, uložíme ich na plech kde sme dali pečiaci papier. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme 6-8 minút. Keď sú perníčky upečené, vyberieme ich z rúry a potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka. Upečené perníčky necháme jeden deň stáť. Na druhý deň si z bielkov a práškového cukru vyšľaháme bielkovú polevu. Perníčky si ozdobíme bielkovou polevou, necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.