Pečené kuracie stehná so zemiakmi

/ 08.06.2015
Pečené kuracie stehná so zemiakmi

Určite aj vy mávate dni kedy sa vám veľmi nechce variť. A vtedy mám najradšej jedlá z "jedného plechu" :D

Pečené kuracie stehná so zemiakmi
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

9 kuracích horných stehien
700g zemiakov
2 veľké červené cibule
1 lyžica sušeného medvedieho cesnaku
1 lyžica mletej rasce
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
maslo

Postup prípravy

Kuracie stehná si umyjeme, očistíme a poukladáme na plech vymastený maslom. Zemiaky si očistíme a nakrájame na štvrtiny, cibuľu tiež očistíme a nakrájame na štvrtiny. Nakrájané zemiaky spolu s cibuľou pridáme na plech ku kuracím stehnám. Na každé stehno dáme ešte kúsok masla. Všetko posypeme medvedím cesnakom, rascou, korením a soľou. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Neecháme piecť asi pol hodinu. Občas premiešame. Potom zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť asi 10-15 minút kým nám koža na stehnách neschrumkavie. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail