Čas prípravy
150minút
Počet porcií
8
Ingrediencie
2kg celé kura
1,5kg zemiakov
2 citróny
300g klobásy
1 hrsť petržlenovej vňate aj so stopkami
1 hrsť petržlenovej vňate bez stopiek
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie časti. Citróny si očistíme škrabkou na zemiaky. Do hrnca z vriacou vodou dáme zemiaky a citróny. Necháme variť 5 minút. Kura si umyjeme a očistíme. Do dutiny kuraťa vložíme hrsť petržlenovej vňate aj so stopkami a oba citróny. Na plech položíme dvojmo papier na pečenie. Na to vysypeme zemiaky, na zemiaky položíme kura. Klobásu si nakrájame na kolieska a poukladáme ju na kura a okolo kuraťa. Všetko posypeme soľou, mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou bez stopiek. Kura prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 150 stupňov. Pečieme až kým kura nie je mäkké. Keď je mäkké odokryjeme ho a dopečieme na vyšej teplote aby bola koža chrumkavá. Hotové kura môžeme podávať.