Čas prípravy
20minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
1 bageta
70g parmezánu
3 paradajky
3 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
2 lyžice olivového oleja
soľ
Postup prípravy
Z bagety odrežeme konce, tie nepoužijeme. Zvyšok bagety nakrájame na kolieska a potrieme z oboch strán trochou masla. Parmezán si nastrúhame do misky a zmiešame s trochou bazalky, paradajky nakrájame. Pripravíme si bazalkové pesto z bazalky, olivového oleja, prelisovaného cesnaku, soli a všetko poriadne premiešame. Na panvicu si dáme na chvíľu opiecť z oboch strán bagetky. Keď sú opečené vyberieme ich z panvice. Nastrúhaný parmezán dáme na panvicu do kôpky vo veľkosti bagetky, trošku necháme rozpustiť a potom naň položíme bagetku. Chvíľku to necháme spolu na panvici aby sa bagetka s parmezánom spojila. Potom bagetky vyberieme z panvice, dáme na ne nakrájanú paradajku a polejeme trochou bazalkového pesta. Hotové bagetky môžeme podávať.