Opičí chleba

/ 12.06.2012
Opičí chleba
Opičí chleba
Čas prípravy
160minút
Počet porcií
14

Ingrediencie

4 šálky hladkej múky
50g masla
350ml vlažného mlieka
2 vajcia
1/4 šálky cukru
2 lyžice škoricového cukru
1 lyžica sušeného droždia
1 lyžička soli
1/3 šálky sušených brusníc
180g masla (na sirup)
1/2 šálky javorového sirupu (na sirup)
1 šálka hnedého cukru (na sirup)
2 lyžice škoricového cukru (na sirup)

Postup prípravy

Do misy si dáme hladkú múku, 50g masla, vlažné mlieko, vajcia, 1/4 šálky cukru, 2 lyžice škoricového cukru, sušené droždie, soľ a brusnice. Mixérom si vymiesime jemné cesto, ktoré prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnúť na teplom mieste 90 minút. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 30 približne rovnakých kúskov. Kúsky si vytvarujeme do guliek a necháme ešte kysnúť. Kým nám cesto kysne, v hrnci si pripravíme sirup. Do hrnca si dáme 180g masla, 1 šálku hnedého cukru, 2 lyžice škoricového cukru a javorový sirup. Miešame to na miernom ohni kým sa všetky suroviny neroztopia. Bábovkovú formu si vymastíme maslom. Guľky si námáčame v sirupe a postupne ich rovnomerne ukladáme do bábovkovej formy. Guľky v bábovkovej forme som nechala ešte podkysnúť. Rúru som si rozohriala na 180 stupňov, vložila som do nej bábovkovú formu a piekla 50 minút. Keď je bábovka upečená vyklopíme ju na tanier alebo mriežku a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail