Ingrediencie
Postup prípravy
Do misy si dáme hladkú múku, 50g masla, vlažné mlieko, vajcia, 1/4 šálky cukru, 2 lyžice škoricového cukru, sušené droždie, soľ a brusnice. Mixérom si vymiesime jemné cesto, ktoré prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnúť na teplom mieste 90 minút. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 30 približne rovnakých kúskov. Kúsky si vytvarujeme do guliek a necháme ešte kysnúť. Kým nám cesto kysne, v hrnci si pripravíme sirup. Do hrnca si dáme 180g masla, 1 šálku hnedého cukru, 2 lyžice škoricového cukru a javorový sirup. Miešame to na miernom ohni kým sa všetky suroviny neroztopia. Bábovkovú formu si vymastíme maslom. Guľky si námáčame v sirupe a postupne ich rovnomerne ukladáme do bábovkovej formy. Guľky v bábovkovej forme som nechala ešte podkysnúť. Rúru som si rozohriala na 180 stupňov, vložila som do nej bábovkovú formu a piekla 50 minút. Keď je bábovka upečená vyklopíme ju na tanier alebo mriežku a môžme podávať.