Nakladaný encián

/ 17.11.2012
Nakladaný encián
Nakladaný encián
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
10

Ingrediencie

600g enciánu (5 balení)
2 cibule
12 guličiek celého čierneho korenia
8 guličiek nového korenia
2 lyžičky červenej mletej papriky
1 chilli paprička
slnečnicový olej

Postup prípravy

Každý encián si rozdelíme na 4 časti, cibuľu si nakrájame na polmesiačiky. Nachystáme si nádobu ktorá sa dá poriadne uzavrieť (najlepšie sklenená s uzatvárateľným vrchom). Do nádoby si vložíme encián, cibuľu, nové korenie, čierne korenie, mletú papriku a prekrojenú chilli papričku. Keď máme všetky ingrediencie v nádobe zalejeme do až po okraj slnečnicovým olejom. Dobre to uzavrieme a pomiešame. Necháme v chladničke odstáť 7 dní aby sa všetky chute poriadne spojili, avšak každý deň to treba pomiešať. Po 7 dňoch môžme podávať s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail