
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
10
Ingrediencie
600g enciánu (5 balení)
2 cibule
12 guličiek celého čierneho korenia
8 guličiek nového korenia
2 lyžičky červenej mletej papriky
1 chilli paprička
slnečnicový olej
Postup prípravy
Každý encián si rozdelíme na 4 časti, cibuľu si nakrájame na polmesiačiky. Nachystáme si nádobu ktorá sa dá poriadne uzavrieť (najlepšie sklenená s uzatvárateľným vrchom). Do nádoby si vložíme encián, cibuľu, nové korenie, čierne korenie, mletú papriku a prekrojenú chilli papričku. Keď máme všetky ingrediencie v nádobe zalejeme do až po okraj slnečnicovým olejom. Dobre to uzavrieme a pomiešame. Necháme v chladničke odstáť 7 dní aby sa všetky chute poriadne spojili, avšak každý deň to treba pomiešať. Po 7 dňoch môžme podávať s čerstvým pečivom.