Moravské koláče

/ 09.08.2012
Moravské koláče
Moravské koláče
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

1kg polohrubej múky (cesto)
600ml mlieka (cesto)
200ml oleja (cesto)
50g kvasníc (cesto)
4 lyžice cukru (cesto)
4 žĺtka (cesto)
štipka soli (cesto)
500g jemného tvarohu (plnka)
3 lyžice práškového cukru (plnka)
2 vajcia (plnka)
2 vanilkové cukre (plnka)
1 lyžička citrónovej kôry (plnka)
marhuľový lekvár

Postup prípravy

Z 2dcl mlieka, kvasníc a trochy cukru pripravíme kvások. Do misy si preosejeme múku, pridáme kvások, žĺtky, štipku soli, zvyšný cukor, zvyšné vlažné mlieko a olej. Všetko spolu poriadne premiešame aby sme spravili vláčne cesto. Cesto necháme nakysnúť. Po nakysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska ktoré ukladáme na vymastený plech. Do stredu krúžkov urobíme väčšiu jamku a kraje potrieme maslom. Tvaroh si vymiešame s cukrom, vajciami, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pripravenú plnku naložíme lyžicou na každý koláč do stredu a ešte ozdobíme lekvárom. Koláče vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút. Po upečení môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail