Mleté mäso v oravskej slanine

/ 26.07.2012
Mleté mäso v oravskej slanine
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

500 g mletého bravčového mäsa
200 g tenkých plátkov oravskej slaniny
1 vajíčko
1 rohlík
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 polievková lyžica sladkej mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ
tymian

Postup prípravy

Rohlík namočíme do vody a potom ho vyžmýkame.Pridáme mleté mäso,prelisovaný cesnak,na drobno pokrájanú cibuľu,soľ,mletú červenú papriku,vajíčko a tymian.
Navlhčenými rukami vytvarujeme osem guliek,ktoré obalíme dvomi plátkami oravskej slaniny,prichytíme špáradlami.
Takto pripravené guľky vložíme do pekáča,podlejeme trochou vody,vložíme do rúry a upečieme do červena.
Podávame zo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail