Medvedie labky

/ 26.12.2012
Medvedie labky
Medvedie labky

Ingrediencie

210g masla
270g polohrubej múky
100g mletých orechov
160g práškového cukru
30g kakaa
2 žĺtky
mletá škorica
mletá sušená citrónová kôra
práškový cukor
vanilkový cukor

Postup prípravy

Do misky si dáme múku, cukor, kakao, orechy, mletú škoricu, citrónovú kôru, žĺtka a rozpustené maslo. Všetko spolu poriadne rukou premiešame aby sa nám všetky suroviny poriadne spojili. Zamiešané cesto dáme na dve hodiny do chladničky odstáť. Keď máme cesto odstáte začneme napĺňať formičky. Formičky netreba vymastiť nakoľko je cesto dostatočne mastné. Naplnené formičky dáme na plech a pečieme na 180 stupňov. Pečieme dovtedy kým sa nám cesto nedá pekne vyklepnúť s formičky. Kým sa nám labky upečú, dáme si do misky práškový cukor, vanilkový cukor a premiešame. Hotové labky ešte kým sú teplé obalujeme v cukre. Keď sú obalené môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail