Čas prípravy
150minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
2kg kuracích krídielok
200g medu
2 lyžičky štipľavej paprikovej pasty
2 lyžice oleja
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Kuracie krídelká si očistíme a nakrájame. V miske si zmiešame med, štipľavú paprikovú pastu, olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády vložíme krídelká a poriadne spolu premiešame. Zmes aj s krídelkami vložíme do pekáču. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a vložíme do nej krídelká. Necháme piecť kým nebudú krídelká zlatisté a chrumkavé. Krídelká podávame s hranolkami alebo pečenými zemiakmi.