Ingrediencie
Postup prípravy
Sódu bikarbónu s octom vymiešame v šálke.Do vyššieho hrnca dáme roztopiť maslo,med a cukor. Pridáme vymiešaný ocot a sódu bikarbónu. Miešame až sa objaví pena na vrchu a všetko nám zhustne.Zmes necháme vychladiť.Postupne pridávame žľtka a vmiešame múku.Cesto necháme odstáť 1 hodinu.
Neskôr cesto rozdelíme na 5 častí.Každé rozvaľkáme a upečieme na pečiacom papieri na 175 stupňoch 3 minúty.
Plnku si pripravíme nasledovne: Salko dáme do hrnca s vodou a varíme ho 3 hodiny./konzerva musí byť počas varenia celý čas ponorená vo vode/.Po 3 hodinách Salko vyberieme z konzervy a necháme ho vychladiť.Keď vychladne postupne do neho pridáme maslo, mleté orechy a trocha rumu.
Plátky upečeného cesta natierame plnkou a ukladáme ich na seba.Vrchný plát potrieme tiež krémom a posypeme ho mletými orechami.Vrch marlenky môžme ozdobiť rozpustenou čokoládou.