Marinované kuracie krídla

/ 04.02.2013
Marinované kuracie krídla
Marinované kuracie krídla
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

1kg kuracích krídel
2 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžičky štipľavej omáčky
2 lyžičky hnedého cukru
1 lyžica octu
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Kuracie krídla si umyjeme, najtenšiu časť dáme preč. Rozkrojíme ich na polovicu a dáme variť do vody. Počkáme kým voda zovrie, penu oberieme a kuracie krídla zlejeme. V miske si zmiešame olej, prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, štipľavú omáčku, hnedý cukor, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády vložíme kuracie krídla a poriadne premiešame. Necháme odstáť takých 15-20 minút. Rúru si rozohrejeme na 190 stupňov. Na plech si dáme pečiaci papier a naň vysypeme krídla. Kuracie krídla dáme piecť do rúry na 20 minút. Potom zvýšime teplotu a necháme ich piecť aby nám schrumkavela koža. Hotové krídla podávame s čerstvým pečivom a nivovou omáčkou

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail