Čas prípravy
100minút
Počet porcií
6
Ingrediencie
1,4kg celé kura
5 strúčikov cesnaku
1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžica pokrájaných chilli papričiek
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička mletej kurkumy
1 lyžička mletej rasce
3 lyžice bieleho jogurtu
2 citróny (šťava)
2 lyžičky morskej soli
4 lyžice oleja
150ml kuracieho vývaru
Postup prípravy
Pripravíme si najprv marinádu. Do misky dáme olej, kurkumu, posekané chilli papričky, pretlačené strúčiky cesnaku, postrúhaný zázvor, mletý koriander, mletú rascu, biely jogurt, citrónovú šťavu a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame. Zmesou poriadne ponatierame kura zvnútra aj zvonku a necháme marinovať najlepšie 1 deň. Keď je kura namarinované podlejeme ho vývarom a dáme zakryté piecť na 50 minút na 180 stupňov. Počas pečenia občas pooblievame kura vývarom s pekáču. Keď je kura mäkké rúru si zvýšime na 200 stupňov a necháme piecť odokryté 10-15 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.