Margot torta

/ 01.05.2012
Margot torta
Čas prípravy
100minút
Počet porcií
15

Ingrediencie

200g polohrubej múky
200g cukru
4 vajcia
2 lyžice kakaa
1/2 balíčku kypriaceho prášku
7 lyžíc čučoriedkového džemu
100ml vlažnej vody
500ml smotany na šľahanie
250g margot tyčinky
1 balenie želatínového stužovača

Postup prípravy

V miske si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, kakao a žĺtka. V druhej miske si vymiešame tuhý sneh z bielkov. Bielká vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 40 minút. Keď je cesto upečené vyberieme ho z formy, formu umyjeme a utrieme a cesto vrátime späť do formy. Korpus potrieme čučoriedkovým džemom. Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Želatínový stužovač rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme smotanu. Do šľahačky pridáme nastrúhanú margotku, poriadne premiešame a rozotrieme na korpus. Necháme odstáť hodinu v chladničke a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail