Mandľový cupcake s jahodovou penou

/ 13.01.2014
Mandľový cupcake s jahodovou penou
Mandľový cupcake s jahodovou penou

Ingrediencie

300g polohrubej múky
200ml mlieka
200g trstinového cukru
100g masla (izbovej teploty)
50g madlí
4 vajcia
1 vanilkový lusk
1 kypriaci prášok do pečiva
150g jahodového džemu (jahodová pena)
200g práškového cukru (jahodová pena)
300g masla (izbovej teploty) (jahodová pena)

Postup prípravy

Mlieko si dáme do hrnca, vanilkový lusk si trochu povaľkáme na linke, potom ho rozrežeme, tupou stranou špičky noža vyberieme stred a dáme ho do mlieka spolu s luskom. Mlieko necháme pravariť aby dostalo arómu vanilky a necháme ho vychladnúť a struk vyberieme. Do misky si dáme múku, cukor (200g), maslo (100g), mandle, mlieko, kypriaci prášok a žĺtka. Bielka si vyšľaháme samostatne. Cesto s mixérom vymiešame a potom už ručne zľahka primiešame bielka a nasekané mandle. Do stredných košíčkov uložených na plechu si rozdelíme cesto. Košíčky napĺňame len do polovice. Plech si vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15-20 minút. Hotové cupcaky necháme vychladnúť. Zatiaľ si spravíme jahodovú penu. V miske si vyšľaháme do peny maslo, postupne k maslu pridávame preosiaty práškový cukor a ešte spolu šľaháme. Nakoniec pridáme jahodový džem. Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vychladnuté cupcaky ozdobíme jahodovou penou.

Foto: Julia Simakova
Dekor styling a produkcia: Brona Horvathova/EMMA

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail