
Ingrediencie
Postup prípravy
Mlieko si dáme do hrnca, vanilkový lusk si trochu povaľkáme na linke, potom ho rozrežeme, tupou stranou špičky noža vyberieme stred a dáme ho do mlieka spolu s luskom. Mlieko necháme pravariť aby dostalo arómu vanilky a necháme ho vychladnúť a struk vyberieme. Do misky si dáme múku, cukor (200g), maslo (100g), mandle, mlieko, kypriaci prášok a žĺtka. Bielka si vyšľaháme samostatne. Cesto s mixérom vymiešame a potom už ručne zľahka primiešame bielka a nasekané mandle. Do stredných košíčkov uložených na plechu si rozdelíme cesto. Košíčky napĺňame len do polovice. Plech si vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15-20 minút. Hotové cupcaky necháme vychladnúť. Zatiaľ si spravíme jahodovú penu. V miske si vyšľaháme do peny maslo, postupne k maslu pridávame preosiaty práškový cukor a ešte spolu šľaháme. Nakoniec pridáme jahodový džem. Všetko spolu poriadne vymixujeme. Vychladnuté cupcaky ozdobíme jahodovou penou.
Foto: Julia Simakova
Dekor styling a produkcia: Brona Horvathova/EMMA
