Makovo-čučoriedkový koláč

/ 18.07.2012
Makovo-čučoriedkový koláč
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
25

Ingrediencie

150g polohrubej múky
200g hladkej múky
100g práškového cukru
150ml vlažného mlieka
80g masla
30g čerstvého droždia
2 žĺtky
800g čučoriedok (plnka)
150g práškového cukru (plnka)
150g mletého maku (plnka)
1 lyžička mletej škorice (plnka)
štipka soli
maslo na vymastenie plechu

Postup prípravy

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie aby sa rozpustilo. Kvások necháme nakysnúť. V miske si zmiešame hladkú múku, polohrubú múku, kvások, rozpustené maslo, žĺtka, cukor a štipku soli. Všetko spolu poriadne rozmiešame. Hotové cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Na vymastený plech si preložíme cesto a rukou ho rovnomerne roztlačíme po celom plechu. Cesto posypeme makom, ktorý sme zmiešali s cukrom a škoricou a čučoriedkami. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a môžeme ho podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail