
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
20
Ingrediencie
2 1/4 šálky hladkej múky
1 lyžička jedlej sódy
1šálka neosoleného masla
1,5 šálky cukru
1 vajce
1 žĺtok
1 vanilkového struku
1/4 šálky maku
1/2 šálky nalámanej čokolády
1/4 lyžičky soli
Postup prípravy
S mixérom vymiešame všetky mokré suroviny a postupne pridáme suché časti. Po takto vytvorenej zmesi, pridáme do cesta nadrobno nalámanú čokoládu a z cesta si vytvoríme cca 20 rovnakých guliek, ktoré posypeme makovými zrniečkami. Guličky rozložíme na plechu cca 5 cm od seba, aby sa nám nezlepili a pečieme pri 160 stupňoch približne 12 min. Ideálne zjesť do 48h, nakoľko toto cesto veľmi rýchlo stvrdne.