Lososové ragú s karfiolom

/ 04.06.2012
Lososové ragú s karfiolom
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

500 g zemiakov
1 menší karfiolu
400 g lososa
soľ
3 polievkov lyžice citrónovej štavy
2 polievkové lyžice oleja
4 polievkové lyžice masla
2 polievkové lyžice hladkej múky
1/4 l zeleninového vývaru
1/4 l mlieka
1/2 viazaničky kôpru
1 ks citrónu

Postup prípravy

Zemiaky ošúpeme,nakrájame na kocky.Karfiol rozoberieme na ružičky.Zemiaky dáme variť do osolenej vody.Keď sú skoro uvarené pridáme k nim karfiol a dovarime.Lososa umyjeme,nakrájame na malé kúsky.Pokvapkáme citrónom,osolíme,okoreníme.Opečieme ho na oleji asi 5 minút.V hrnci si rozpustíme maslo,pridáme múku ktorú opražíme.Zalejeme ju vývarom a za stáleho miešania prilejeme mlieko.Varíme 5 minút.Potom pridáme soľ,mleté čierne korenie,štipku cukru,citrónovú šťavu.Necháme par minút povariť.Do maslovej omáčky pridáme uvarené zemiaky a karfiol.Nakoniec vmiešame opečeného lososa.Pri podávaní lososové ragú ozdobíme nakrájaním kôprom.

Kategórie receptu

Mäso Ryby a morské plody

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail