Ingrediencie
Postup prípravy
Kôpor si umyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme do polotuha. Lososa si umyjeme, osolíme, okoreníme. Na panvicu si dáme rozpustiť trochu masla, položíme na ňu lososa kožou dome a pečieme asi minút. Potom ffilety z lososa otočíme a opečieme aj z druhej strany asi tri minúty. Filety vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Hranolky si dáme piecť do rúry podľa návodu na obale. Na maslo, ktoré zostalo v panvici dáme rozdrvený aníz a krátko opečieme. Pridáme kyslú smotanu a varíme spolu s anízom asi 1 minútu. Nakoniec do panvice dáme nasekaný kôpor, horčicu, soľ, korenie a zľahka vyšľahanú smotanu. Lososa podávame preliateho kôprovou omáčkou s hranolkami. Tento recept nám poslala "Veronika", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)