Ingrediencie
Postup prípravy
Do misky si preosejeme múku a cukor, pridáme vanilkový cukor a premiešame. Maslo si rozpustíme a pridáme k múke aj so žĺtkami. Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc odstáť v chladničke. Nezľaknite sa, cesto ostane veľmi tvrdé, ale stačí ho iba po vybraní z chladničky rukou vypracovať, premiesiť. Potom si dáme cesto na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na 2mm hrúbku. Z cesta vykrajujeme tvary, nezabudnite však, že polovica by mala mať v strede vykrojené otvory. Vykrojené cesto poukladáme na plech kde sme dali pečiaci papier. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme kým cesto nemá svetlo zlatú farbu. Koláčiky si necháme vychladnúť a potom ich zlepujeme džemom. Naplnené, zlepené koláčiky posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.