Kuracie stehná s klobásou a slaninou

/ 25.02.2016
Kuracie stehná s klobásou a slaninou

Veľa receptov vznikne zo situácií, že nie je veľa času na varenie, ale sme hladní :D A toto je presne taký recept :)

Kuracie stehná s klobásou a slaninou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 horné kuracie stehná
1 nožička klobásy
150g oravskej slaniny
1 cibuľa
300ml hydinového vývaru
350g paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Slaninu aj klobásu si tiež nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu si dáme olivový olej na ktorom si opečiem cibuľu. Potom pridáme slaninu, opekáme takých 5 minút. K nej pridáme aj klobásu tiež spolu opečieme. Nakoniec si klobásovo slaninovú zmes nahrnieme na jednu stranu panvice a na druhej pečieme stehná aby sa nám mäso zatiahlo. Nakoniec spolu všetko premiešame, pridáme vývar a pretlak a necháme variť 15-20 minút. Keď je mäso mäkké vyberieme ho z panvice. Oberieme od kosti a zbavíme sa kože. Mäso nakrájame a vrátime späť do panvice, okoreníme a podľa chuti dosolíme. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte 5 minút variť. Môžeme podávať s ryžou. 

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail