Kuracie stehná na mexický spôsob

/ 22.05.2013
Kuracie stehná na mexický spôsob
Kuracie stehná na mexický spôsob
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 horné kuracie stehná
1 konzerva čiernej fazule (425ml)
1 konzerva kukurice (425ml)
1 väčšia červená hrubostenná paprika
1 červená cibuľa
500ml paradajkového pretlaku
2 čerstvé chilli papričky
2 lyžičky mletej rasce
1 lyžička mletého čierneho korenia
2 lyžičky oregana
1/2 lyžičky mletého chilli
soľ
kyslá smotana

Postup prípravy

Kuracie stehná si umyjeme, zbavíme kože, odkostíme a nakrájame na kocky. Papriku si nakrájame na kocky, cibuľu a chilli si nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, opečieme na ňom kuracie stehná, pridáme cibuľu, chvíľu opečieme. V pretlaku si zmiešame kukuricu, fazuľu, nakrájané chilli, papriku, mleté chilli, rascu, oregano, soľ a všetko spolu poriadne premiešame. Paradajkovou zmesou zalejeme kuracie stehná, prikryjeme a necháme dusiť na najslabšom stupni asi 20-30 minút. Hotové stehná podávame s kyslou smotanou a čerstvým pečivom.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail