Kuracie so slaninou

/ 10.01.2013
Kuracie so slaninou
Kuracie so slaninou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

400g kuracích pŕs
1 a 1/2 lyžice plnotučnej horčice
1 a 1/2 lyžice paradajkového pretlaku
1/2 lžičky štipľavej pasty
2 lyžičky worcestrovej omáčky
1/2 lžičky mletého čierneho korenia
2 lyžičky mletého koriandra
1 lyžička sušeného cesnaku
2 lyžičky mletej červenej papriky
soľ
100g slaniny
1 malá cibuľa
1 šálka vody

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na kocky, dáme ho do misky, pridáme horčicu, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, štipľavú pastu, worcestrovú omáčku, mletý koriander, sušený cesnak, mletú červenú papriku a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme 20 minút odstáť. Medzi tým si nadrobno nakrájame cibuľu a slaninu. Do hrnca si dáme slaninu s cibuľou a opekáme. Opekáme dovtedy kým nie je cibuľa zlatistá. Do hrnca pridáme mäso, chvíľku spolu opečieme, zalejeme jednou šálkou vody a necháme dusiť. Dusíme až kým mäso úplne nezmäkne. Hotové mäso podávame so zemiakovým pyré.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail