Kuracie rizoto so šampiňónmi

/ 18.02.2013
Kuracie rizoto so šampiňónmi
Kuracie rizoto so šampiňónmi
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

300g kuracích pŕs
500g čerstvých šampiňónov
1 menšia cibuľa
500g ryže na rizoto
500ml bieleho vína
kurací vývar
soľ
mleté čierne korenie
maslo
parmezán

Postup prípravy

Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Šampiňóny si očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja na ktorom opečieme cibuľu. Keď je cibuľa opečená pridáme k nej kuracie mäso. Spolu opečieme kým mäso nie je opečené. Potom k nemu pridáme šampiňóny a všetko spolu opečieme do mäkka. Pridáme ryžu, premiešame, prilejeme víno a necháme na malom ohni variť kým sa víno nevpije do ryže. Potom postupne podlievame vývarom až kým ryžu nemáme uvarenú a mazľavú. Hotové rizoto posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Varenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail