Čas prípravy
70minút
Počet porcií
8
Ingrediencie
300g kuracích pŕs
500g čerstvých šampiňónov
1 menšia cibuľa
500g ryže na rizoto
500ml bieleho vína
kurací vývar
soľ
mleté čierne korenie
maslo
parmezán
Postup prípravy
Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Šampiňóny si očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja na ktorom opečieme cibuľu. Keď je cibuľa opečená pridáme k nej kuracie mäso. Spolu opečieme kým mäso nie je opečené. Potom k nemu pridáme šampiňóny a všetko spolu opečieme do mäkka. Pridáme ryžu, premiešame, prilejeme víno a necháme na malom ohni variť kým sa víno nevpije do ryže. Potom postupne podlievame vývarom až kým ryžu nemáme uvarenú a mazľavú. Hotové rizoto posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.