Kuracie prsia so šampiňónmi, fazuľovými luskami a smotanovou omáčkou

/ 18.02.2014
Kuracie prsia so šampiňónmi, fazuľovými luskami a smotanovou omáčkou
Kuracie prsia so šampiňónmi, fazuľovými luskami a smotanovou omáčkou
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

500g kuracích pŕs
300g čerstvých šampiňónov
200g fazuľových luskov
20g zmesi sušených lesných húb
1 červená cibuľa
2 lyžice worcestrovej omáčky
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžičky sušenej bazalky
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice dijonskej horčice
1dcl vody
250ml smotany na šľahanie
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy

Kuracie prsia si nakrájame na kocky a dáme ich do misky. Pridáme k nim prelisovaný cesnak, worcestrovu a sojovu omacku, bazalku, všetko poriadne premiešame a necháme odstáť. Cibuľu si nakrájame na drobno. Šampiňóny si nakrájame na hrubšie pásiky. Na panvicu si dáme olivový olej, cibuľu a pražíme kým cibuľa nezačne byť zlatistá. Do panvice pridáme mäso a všetko spolu krátko opečieme. Potom pridáme šampiňóny, sušené huby, podlejeme 1dcl vody, zakryjeme a necháme dusiť 20 minút. Sušené huby by mali úplne zmäknúť. Nakoniec pridáme soľ, korenie, dijonsku horčicu, smotanu a necháme ešte spolu variť 10 minút. Hotové mäso môžeme podávať s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail