Kuracie prsia s provensálskym korením a šampiňónmi

/ 26.05.2013
Kuracie prsia s provensálskym korením a šampiňónmi
Kuracie prsia s provensálskym korením a šampiňónmi
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

300g kuracích pŕs
2 veľké šampiňóny
1 lyžička provensálskeho korenia
1/2 lyžičky horčičných semiačok
1 lyžička celého 4 farebného korenia
4 lístky čerstvej bazalky
1 menšia cibuľa
olivový olej
soľ

Postup prípravy

Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Do mažiara si dáme provensálske korenie, korenie 4 farieb, horčičné semiačka, bazalku, soľ a olivový olej. Všetko spolu poriadne v mažiari rozdrvíme a nalejeme na nakrájané kuracie prsia. Poriadne premiešame a necháme chvíľu odležať. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno, šampiňony si očistíme a nakrájame na plátky. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, opečieme na ňom cibuľku. Keď je opečená pridáme mäso, chvíľu opekáme a potom pridáme šampiňóny. Všetko spolu opekáme asi 5 minút, potom to podlejeme asi 1dcl vody, stíšime plameň na najmenší a necháme variť asi 10-15 minút. Hotové mäso podávame so šalátom alebo čerstvým pečivom.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail