Kuracie prsia s pikantnou brusnicovou omáčkou

/ 30.01.2013
Kuracie prsia s pikantnou brusnicovou omáčkou
Kuracie prsia s pikantnou brusnicovou omáčkou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g kuracích pŕs
mleté korenie štyroch farieb
soľ
1 cibuľa
1 a 1/2 lyžice hladkej múky
30g masla
1 lyžica plnotučnej horčice
2 menšie kyslé zavárané uhorky
3 lyžice brusnicového džemu
2 lyžičky štipľavej omáčky
2dcl vývaru
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme z oboch strán. Cibuľu a uhorky si nakrájame na drobno. Do panvice si dáme maslo s cibuľou. Opečieme ju do zlatista. K cibuli pridáme múku, zalejeme vývarom, pridáme horčicu, nakrájané uhorky, lyžicu brusnicového džemu, soľ a korenie. Všetko spolu necháme chvíľu variť. Zmes prelejeme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom. Vlejeme späť do panvice pridáme zvyšné 2 lyžice brusnicového džemu a štipľavej omáčky. Necháme ešte variť a nakoniec podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Počas prípravy omáčky si dáme piecť kuracie mäso na panvicu z oboch strán do mäkka. Hotové mäso podávame s pečenými zemiakmi, preliate omáčkou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail