Kuracie kari s kešu

/ 05.03.2013
Kuracie kari s kešu
Kuracie kari s kešu
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

6 vrchných kuracích stehien (vykostených, bez kože)
1 cibuľa
2 lyžice kari korenia
1 a 1/2 lyžičky mletej rasce
1/2 lyžičky mletého chilli
2 šálky kuracieho vývaru
2 lyžice gustinu (škrob)
3 lyžice vody
pražené kešu oriešky

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na kocky, cibuľu si očistíme a nakrájame na jemno. Do hlbšej panvice si dáme na trochu oleja opiecť cibuľu. Keď je opečená pridáme mäso a pečieme kým nie je zo všetkých strán bledé. Pridáme kari korenie, rascu, chilli, zalejeme vývarom a poriadne premiešame. Necháme dusiť 30-40 minút, dokým nám mäso nezmäkne. Keď máme mäso mäkké, v pohári si zmiešame gustin s 3 lyžicami vody a vylejeme to k mäsu. Za stáleho miešania to necháme na ohni, ale len do vtedy kým to nezačne hustnúť. Keď to začne hustnúť, dáme to z ohňa dole. Kari podávame posypané kešu orieškami a s ryžou.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail