Kulajda

/ 25.11.2012
Kulajda
Kulajda
Čas prípravy
45minút

Ingrediencie

300g zemiakov
250ml smotany na šľahanie
1 lyžička mletej rasce
2 lyžice kôpru
2 vajíčka na tvrdo
soľ
ocot
olej
maslo
polohrubá múka
hrsť sušených húb

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky dáme do hrnca a uvaríme ich v 1,5l slanej vode do ktorej pridáme aj mletú rascu. Olej a maslo zohrejeme, pridáme múku a chvíľu opečieme. Potom to podejeme asi 1,5l vodou. Keď sú zemiaky uvarené, tak ich aj z vodou vlejeme do hrnca z múkou. Polievku dochutíme soľou, pridáme hríby, vajíčka nakrájané na malé kúsky, kôpor a nakoniec prilejeme šľahačku. Polievku necháme prevariť asi 10 minút a na koniec dochutíme octom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail