Krúpové rizoto so špargľou a hľuzovkovým olejom

/ 01.07.2013
Krúpové rizoto so špargľou a hľuzovkovým olejom
Krúpové rizoto so špargľou a hľuzovkovým olejom

Ingrediencie

800g varených jačmenných krúp
50g šampiňónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
50g lesných húb
50g hlivy ustricovej
160g špargle
100ml smotany na šľahanie
30ml bieleho vína
40g masla
drvená rasca
soľ
čierne korenie
hľuzovkový olej na pokvapkanie

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky a orestujeme ich na masle. Do panvice pridáme pokrájané huby, ochutíme rascou a pomiešame. Pridáme varené krúpy, víno, smotanu a dobre spolu premiešame. Necháme ešte chvíľu variť, dochutíme soľou a korením. Špargľu si uvaríme vo vínnej várke. Hotovú špargľu podávame s krúpovým rizotom pokvapkaným hľuzovkovým olejom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail