Kokosové ježe

/ 26.12.2012
Kokosové ježe
Kokosové ježe

Ingrediencie

300g polohrubej múky
250g kryštálového cukru
4 vajcia
80g masla
1 balík kypriaceho prášku
300g horkej čokolády
250g masla
1dcl rumu
200g mletého kokosu

Postup prípravy

Do misky si dáme múku, cukor, kypriaci prášok, žĺtka, rozpustené maslo (80g) a s mixérom poriadne premiešame. V druhej miske si vymiešame z bielkov sneh. K cestu primiešame sneh a cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na menšie kocky. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Keď je maslo s čokoládou roztopené pridáme rum a poriadne premiešame. Do misky si nalejeme čokoládu, do druhej misky dáme kokos a začneme obaľovať kocky. Najprv kocku namočíme do čokolády a potom ju obalíme v kokose.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail