Kohútie prso prešpikované slaninou

/ 17.06.2013
Kohútie prso prešpikované slaninou
Kohútie prso prešpikované slaninou
Čas prípravy
180minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

700g kohútieho prsa
100g slaniny
2 stredné červené cibule
hrubozrnná soľ
nahrubo mleté korenie štyroch farieb
500g zemiakov
200g čerstvých šampiňónov

Postup prípravy

Slaninu si nakrájame na menšie plátky, cibuľu si očistíme a nakrájame na štvrtiny a druhú na polmesiačiky. Do prsa si spravíme zárezy a do každého zárezu dáme na striedačku kus slaniny a kus cibule, ktorá bola nakrájaná na štvrtiny. Zemiaky aj šampiňóny si očistíme a nakrájame. Na plech si dáme prso, okolo poukladáme zemiaky, šampiňóny, cibuľu a zvyšok slaniny. Posypeme soľou a korením, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme asi 2 hodiny až kým mäso úplne nezmäkne.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail