Kohút na víne

/ 18.03.2013
Kohút na víne
Kohút na víne
Čas prípravy
150minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

500g kohútich pŕs
200g oravskej slaniny
1 cibuľa
550ml bieleho vína
100ml karpatské brandy
200ml vody
1 lyžica hnedého cukru
2 lyžičky tymiánu
2 lyžičky mletého rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy

Kohútie prsia si nakrájame na kocky. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno. Zo slaniny si zrežeme kožu, dáme ju zatiaľ na bok a zvyšok slaniny nakrájame na kocky. Do panvice si dáme kožu zo slaniny a cibuľu. Koža pustí masť na ktorej cibuľu opečieme do zlatista. Kožu vyberieme, k cibuli pridáme nakrájanú slaninu a opečieme. Potom pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Mäso zalejeme brandy, pridáme cukor, premiešame a necháme trochu odpariť. Nakoniec k mäsu pridáme víno, vodu, tymián, rozmarín, prelisovaný cesnak, korenie a všetko spolu poriadne premiešame. Prikryté dusíme až ký mäso nie je úplne mäkké. Hotové mäso podávame so zemiakovým pyré.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail