Čas prípravy
45minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
300g klokanieho mäsa
tymián
rozmarín
soľ
mleté korenie štyroch farieb
100ml smotany na šľahanie (omáčka)
celé zelené korenie (omáčka)
celé čierne korenie (omáčka)
Postup prípravy
Klokanie mäso si umyjeme posypeme z oboch strán soľou, korením, rozmarínom a tymiánom. Na panvicu si dáme rozhorúčiť olivový olej, poukladáme na ňu steaky a pečieme z oboch strán podľa toho aké prepečenie nám najviac vyhovuje (Rare - jemne prepečený, Medium - stredne prepečený, Medium well done - úplne prepečený). Hotové steaky preložíme na dosku a necháme odpočinúť na 10 minút. Zatiaľ si vo výpeku spravíme omáčku z korenia. Do mažiara si dáme čierne a zelené korenie, rozdrvíme ho, pridáme na panvicu, zalejeme smotanou a varíme až kým omáčka trochu nezhustne. Hotové steaky podávame s pečenými zemiaky a omáčkou z korenia.