Kiwi torta

/ 01.05.2012
Kiwi torta
Čas prípravy
75minút
Počet porcií
15

Ingrediencie

50g cukru
50g polohrubej múky
1/2 balíčku kypriaceho prášku
2 balíčky vanilkového cukru
3 vajcia
2 lyžičky citrónovej šťavy
350g tvarohu
200g kyslej smotany
1 lyžica práškového cukru
1 balenie želatínového stužovača
500ml vody
2 balenia tortového želé
3 lyžice kiwi sirupu
štipka soli
6 kusov kiwi

Postup prípravy

Z bielkov, štipky soli a pol lyžičky citrónovej šťavy si vyšľaháme tuhý sneh. V miske si zmiešame múku, cukor, žĺtka, vanilkový cukor, kypriaci prášok a pol lyžičky citrónovej šťavy poriadne vymiešame a pridáme sneh. Jemne spolu premiešame, vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 15-20 minút. Keď je korpus upečený vyberieme ho z formy, formu umyjeme a vrátime do nej späť korpus. V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor, 1 lyžičku citrónovej šťavy. Všetko poriadne premiešame a pridáme želatínový stužovač, ktorý si pripravíme podľa návodu a vmiešame do tvarohu. Na korpus si vylejeme tvarohovú plnku, na to poukladáme pokrájané kiwi a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu do ktorej sme pridali ešte kiwi sirup. Tortu necháme odstáť v chladničke aspoň 3 hodiny a potom môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail