Kebab s tzatziki

/ 09.07.2012
Kebab s tzatziki
Kebab s tzatziki
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs
4 strúčiky cesnaku
1 kávová lyžička mletej červenej papriky
1/2 kávovej lyžičky mletej rasce
1/2 kávovej lyžičky oregana
mleté čierne korenie
citrónová šťava
biely jogurt
soľ
1 väčšia cibuľa
1 väčšia zelená paprika
150 g tučného bieleho jogurtu na /na tzatziki/
1 šalátová uhorka /na tzatziki/
3 strúčiky cesnaku /na tzatziki/
kôpor /na tzatziki/
mleté čierne korenie /na tzatziki/

Postup prípravy

Kuracie mäso umyjeme,nakrájame na väčšie kocky a osolíme.
V miske zmiešame jogurt,prelisovaný cesnak,mletú červenú papriku,mleté čierne korenie,citrónovú šťavu,oregano a mletú rascu.
Do zmesi vložíme nakrájané mäso a necháme postáť asi 30 minút.
Drevené špajdle namočíme do studenej vody.
Cibuľu a zelenú papriku nakrájame na väčšie kusy.
Na špajdle napichujeme striedavo mäso,cibuľu a zelenú papriku.
Takto pripravené mäso dáme na rozohriaty gril a pomaly grilujeme.
Podávame s tzatziki.
Príprava tzatziki:
Šalátovú uhorku očistíme,vyberieme semiačka a nastrúhame na jemnom struháku.
Pridáme prelisovaný cesnak,mleté čierne korenie,posekaný kôpor,soľ,jogurt a všetko spolu dobre premiešame.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Grilovanie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail