Kapustový slimák

/ 25.11.2012
Kapustový slimák
Kapustový slimák
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

150g kyslej kapusty
50g oravskej slaniny
1 hrsť sušených húb
1 malá cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
250g lístkového cesta
strúhaný údený syr

Postup prípravy

Cibuľu a oravskú slaninu si nakrájame na malé kocky. Sušené huby namočíme do vody. Na panvicu si dáme cibuľu so slaninou a opečieme. Potom pridáme na panvicu kyslú kapustu, pokrájané sušené huby a spolu opečieme. Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký obdĺžnik (mal by byť dlhší aby sa z neho dal spraviť slimák). Obdĺžnik naplníme zmesou a zatočíme. Takto zatočené cesto si vytvarujeme do slimáka a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Tesne pred dopečením to posypeme strúhaným syrom a necháme ešte chvíľu zapiecť aby syr zostal zlatistý. Hotového slimáka môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail