Kapustnica

/ 09.12.2012
Kapustnica
Kapustnica
Čas prípravy
120minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

1kg kyslej kapusty
200g klobásy
300g bravčových údených rebier
1 cibuľa
50g sušených hríbov
4 bobkové listy
2 lyžičky mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Do hrnca si dáme trochu oleja na ktorom opečieme cibuľu. K cibuli si dáme kapustu aj so šťavou, zalejeme vodou, pridáme rebrá, pokrájanú klobásu, hríby, bobokové listy, mletú červenú papriku, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme variť 60 minút na miernom ohni. Potom si z kapustnice vyberieme rebrá a oberieme mäso od kostí. Čisté mäso dáme späť do kapustnice a necháme ešte variť 30-45 minút. Hotovú kapustnicu podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail