Čas prípravy
60minút
Počet porcií
40
Ingrediencie
1 kocka droždia
5 dcl mlieka
100 g práškového cukru
3 polievkové lyžice oleja
900 g hladkej múky
3 bielka vyšľahať
1/2 l mlieka /do plnky/
2 ks čokoládových pudingov /do plnky/
250 g kryštálového cukru /do plnky/
250 g Hery /do plnky/
3 žĺtka na potretie koláča
Postup prípravy
Múku preosejeme,pridáme vlažné mlieko,rozmrvené droždie,cukor,olej a vyšľahané bielka.Vypracujeme vláčne cesto.Cesto nemusíme nechať kysnúť,lebo bude kysnúť až ho naplníme plnkou.
Plnku spravíme nasledovne:Do mlieka vmiešame čokoládové pudingy a cukor.Zo surovín uvaríme hustý krém,do ktorého ešte za tepla hneď vmiešame celú Heru.Krém necháme vychladiť.
Cesto rozdelíme na 3 časti.Každú časť vyvaľkáme,potrieme krémom zatočíme na závin potrieme žĺtkami a necháme 1/2 hodiny kysnúť.Koláče pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút do zlatista.