Jelenie soté

/ 27.12.2011
Jelenie soté
Čas prípravy
150minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 hrubšie plátky jelenieho stehna
4 plátky anglickej slaniny
3 menšie cibule
3 lyžice oleja
125ml červeného vína
125ml brusnicového kompótu
1 lyžica hladkej múky
1 citrón
tymian
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Mäso si pokrájame na rezance, posypeme s múkou, soľou, čiernym korením a tymianom. Všetko spolu poriadne premiešame a dáme do chladničky na 1 hodinu odležať. Po hodine mäso vyberieme, premiešame a dáme na panvicu kde sme si rozpálili olej. Mäso prudko opečieme, pridáme na rezance nakrájanú slaninu, nakrájanú cibuľu, zalejeme vínom a pridáme brusnice. Mäso dusíme do mäkka. Po podusení dochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskom citróna a knedľou.

Kategórie receptu

Mäso Divina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail