Jablkovo-maková štrúdla

/ 28.05.2012
Jablkovo-maková štrúdla
Jablkovo-maková štrúdla
Čas prípravy
110minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

500g lístkového cesta
300g očistených jabĺk
200g osladeného maku
1,5dcl mlieka
2 lyžice cukru
1 vajce

Postup prípravy

Cesto si vyvaľkáme na dĺžku plechu a na šírku tak aby bolo tenké. Do misky si dáme mak ktorý zalejeme horúcim mliekom. Na mak nastrúhame jablká, pridáme cukor, vajce a poriadne premiešame. Plnku si dáme asi 2cm od okrajov po celej dĺžke cesta a širka plnky by mala byť nejakých 5cm. Z cesta by nám mali vyjsť 2 štrúdle. Štrúdlu zrolujeme a okraje zahneme tak aby plnka nevytiekla. Štrúdle si uložíme na plech na ktorom máme pečiaci papier. Štrúdlu z vrchu poprepichujeme vidličkou a potrieme žĺtkom. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme takých 35-45 minút kým nebude zvrchu zlatistá.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail