Čas prípravy
15minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
8 zelených jabĺk
250g mascarpone
2ks celej škorice
4 lyžičky medu
mletá škorica
piškóty
Postup prípravy
Štyri jablká si rozkrojíme a dáme odšťaviť. Šťavu z jabĺk si nalejem do hrnca, pridáme med, celú škoricu a dáme variť na mierny oheň. Za občasného miešania varíme až kým nám šťava nezačne vrieť, potom ju dáme dolu z ohňa. Zvyšné štyri jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhané jablká premiešame s mletou škoricou. Škoricu pridáme podľa chuti. Do misky si dáme 1/3 uvarenej šťavy z jabĺk a primiešame mascarpone. Poriadne všetko premiešame aby nám vznikol hladký krém. Do zvyšných 2/3 námačame piškóty a vrstvíme do pohárov. Najprv vrstva piškót, potom nastrúhané jablká a nakoniec mascarpone. Hotový dezert necháme chvíľu v chladničke a môžeme podávať.